Seoul Garden di IOI City Mall, Putrajaya

Sebelum puasa yang lepas berjumpa dengan bff. Masing-masing cadang nak makan je habiskan masa bersama. Jadi wayang tak ada dalam aturcara.

Bincang punya
bincang akhirnya keputusan muktamad nak makan di Seoul Garden IOI City Mall, Putrajaya.

Harga standard lah. Boleh tahan. Tapi amat berbaloi walau menunggu sejam, perut dah keriuk-keriuk. Sekali dapat je tempat, hambek kau, dua jam membongkang makan makan dan makan. Siap tambah itu ini seafood la daging la aiskrim lagi.

Jadi, saya bagi 4.5 bintang per 5 bintang. Apa kata yang lain? Ok kan. Hehehehe.




Aroi Thai di Ayer@8 , Putrajaya

Hari ni member ajak makan luar sempena gaji. Ehehehehehe.
Mula-mula nak pergi Boat Noodle, berdekatan dengan Hero dan Dorsett Putrajaya nun tapi penuh, jadi pergi la tempat pilihan kedua iaitu Aroi Thai di Ayer@8, Putrajaya.
Makanan alhamdulillah sedap-sedap.
Harga satu mangkuk RM1.90.
Air je RM3.90.
Ayam dia akan bagi Chicken Wing.
Pulut Mangga untuk pencuci mulut memang sedap.
Nasi pelbagai jenis dan mee pelbagai jenis semua sedap.
Lauk-lauk dia boleh tahan sedap jugak. Eh semua sedap lah.
Somtam dia pedas. Pergh memang terbaik.
Ruang besar, banyak tempat duduk.
Servis pun cepat. Saya sorang order 7 mangkuk. Ahahaha. Kenyang sangat. Berbaloi menapak jauh sikit. Nanti rasanya nak ulang balik makan di sini.
Review ikhlas ni. Saya sangat syorkan.

Review ICE BUCKET di IOI City Mall Putrajaya

Sabtu yang lepas, saya dan adik rancang nak cuba Ice Bucket. Waktu kami datang masih tak ramai lagi. Mungkin orang masih kenyang dah makan tengah hari.

Duduk je terus kami dilayan dan di beri menu. Pilih punya pilih, kami ambil menu Ice Fruit Bucket sebab nak makan tiga beradik. Kena la yang lebih berbaloi di makan bersama. Nak merasa ajer kan. Hihihi.

So far, memang isi dia penuh dan banyak. Cuma bila nak penghabisan makan tu tinggal ais dan buah saja. Jadi sesiapa yang nak cuba tu, di syorkan untuk kacau bahagian atas yang ada ice cream tu dengan ais yang ada di bawah. Jika tak, tawar semata di makan bersama buah-buahan.

Dengan ini, review untuk pertama kali pergi 3.5 bintang. Nak bagi penuh, kena pergi lagi sekali cuba yang lain. Sekian, jangan marah haaaa.


Eco Forest, Semenyih

Salam semua. Haiiii.

Hari tu Eco Forest ada buat Misaki A Japan Affair. Saya berkesempatan pergi dengan sahabat. Semua tempat nak bergambar cantik-cantik.

Tapi round dalam sejam dah boleh habis melawat satu tempat. Panas satu hal. Terbakar kulit. Yang bagusnya dia bagi payung.

Tahun depan ada lagi rasa nal pergi lagi. Seronok bergambar.