Cameron Highland

Bulan Februari yang lepas ahkak pergi dengan member BFF.

Kami sewa kereta alza untuk 2 hari 2 malam. Berkumpul dan bertolak dari Putrajaya. Harga RM340 dan tambah deposit RM100. Pastu bahagi 4 orang. Selesa oi walau ahkak memandu. Hahahaha. Contact Person : 012-404 7014 Abang apa ntah nama tak ingat.

Chalet pulak kami sewa Ros Chalet. Paling best ada wifi, air panas untuk mandi. Besar pun besar bilik dia leh guling2. Hahahaha.

Kami pergi pagi jumaat, sampainya petang. Jadi, hari sabtu kami jalan2 melawat kawasan.

Sampai Ros Chalet wefie duluan yok. Hahahaha


Makanan mahal kat cafe ni. Tapi tak salah nak cuba rasa nasi lemak sambal strawberi ikan masin.

Bambam semuanya. Sori la kalo sakit mata ye. Janji kami bahagia. Bahahahaha.

Checkpoint pertama. Cactus.


 Check point ketiga. Kedua ntah mana gambonya. Lavender.

Check point ke empat. Ladang teh.

Laman Perdana, Putrajaya

Walau gerai dia tak banyak. Boleh dapatkan Chicken Chop dan bermacam chop lagi la kat sini. Itu yang ahkak suggest.

Harga chop2 ni pun murah berbanding tempat lain. Makanan di gerai lain ada. Cuma yang lain-lain tu ahkak kurang sikit la tak berapa nak syor kan.

Maaflah. Gambar takda. Nanti senang ahkak upload ye. Nak ke? Hahahahaha

Sate Hakimi, Bangi

Ok. Kalau peminat sate, area Bangi ada di Abu Bakar Baginda. Sate Hakimi namanya.

Memang meletop top top. Sedap pun sedap. Besar pun besar. Puashati la.

Setiap hari bukak belah petang mula beroperasi. Cuma hari selasa tutup kalau ahkak tak silap la.

Boleh makan di kedai atau bawa balik. Servis laju. Mantop. Hahahaha.

Lagi satu. Sate Hakimi ada dekat Restoran Brothers. Area kedai dekat situ jugak.

Sate Hakimi yang asal boleh jumpa di Kajang. Tak ingat area mana. Sungai Kantan tak silap.

Rasa-rasa bini mengidam ke apa, korang lelaju gi sana. Sedap baq hang ahkak kata. Hihihihihi

Restoran Warisan, Putrajaya

Kat sini ada bermacam gerai makanan. Boleh pilih mana yang berkenan di hati.

Tapi ahkak boleh suggest Roti John dia. Memang sedap baq hang. Kalo makan nasi, boleh pilih Nasi Ayam. Pun sedap jugak.

Sekarang musim buah. Ada gerai jualan buah dan bermacam lagi la terutama bagi peminat durian. Jangan lepas peluang. Harga boleh ditawarkan lagi.

Jom la siapa pergi panggil ahkak. Ahkak belanja korang bayaq. Hahahahaha 😄😄😄


Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Ni win.. Kalau nak yang lebih advanture penat peluh merecik-recik.. korang pergilah taman ni..

Naik turun bukit sampai semput..

Pemandangan pun cantik je..

See uolss theres.. hihihihi


Taman Botani, Putrajaya

Sesiapa yang nak jogging boleh ke Taman Botani, kutip sayur dan ulam-ulaman pun in shaa Allah boleh.. tapi kena minta izin la dulu ye..

Cantik dan indah permai suasananya..

Naik bot kat tasik pun boleh.. ada bangunan ala-ala istana kalo nak ambil gambar ala-ala kat morocco.. hahahaha


Hadiah Untuk Wanita / Perempuan

Salam..

Hadiah yang paling sesuai bagi ahkak ialah Telekung dan Sejadah..

Itu sudah menjadikan ia istimewa dalam hidup ini..

Terima kasih yang memberi..


Samyang Halal, In Shaa Allah

Salam..

Pertama kali makan samyang ni.. memang pedas yang amat siap menangis sedih kekenyangan..

Beli kat Big Aeon BTHO je baru RM24.90..

Tempat lain ahkak tak tau la..